Hafta içi her gün 19:30 - 21:30 arası forumENA CANLI radyo yayını "Keyf-i Müzik" programını dinlemek için TIKLAYINIZ


Canlı yayını dinlemek için bilgisayarınızda WINAMP kurulu olmalıdır.WINAMP indirmek için TIKLAYINIZ
forumENA - Knight Online , KOXP

 

Kopyala-yapıştır virüsü!

Güncel içinde Kopyala-yapıştır virüsü! konusu , Kopyala-yapıştır virüsü! Bu da kopyala-yapıştır virüsü msnbc.com'dan geliyormuş gibi görünen e-posta tüm kopyala-yapıştır işlemlerinizi kabusa çevirebilir. İşte malware'den etkilenen bir kullanıcının başına gelenler. Son zamanlarda internette dolaşan bir e-posta, eğer ...







Geri Dön   forumENA - Knight Online , KOXP > Her Telden , Tüm Konular > Güncel

KAYIT OL Yönetim Takımı Üye Listesi Tüm konuları okunmuş kabul et
Eski 16-08-2008, 23:37   #1 (permalink)
Moderator
 
poyraz_643 - ait Avatar
 
Üyelik Tarihi: 06-05-2007
Yer: |◘Güngören◘|
Mesajlar: 4,560
Rep Gücü: 107
Rep Puanı: 4395
poyraz_643 Rütbe: +10poyraz_643 Rütbe: +10poyraz_643 Rütbe: +10poyraz_643 Rütbe: +10poyraz_643 Rütbe: +10poyraz_643 Rütbe: +10poyraz_643 Rütbe: +10poyraz_643 Rütbe: +10poyraz_643 Rütbe: +10poyraz_643 Rütbe: +10poyraz_643 Rütbe: +10
poyraz_643 - ICQ üzerinden mesaj gönder poyraz_643 - AİM üzerinden mesaj gönder poyraz_643 - MSN üzerinden mesaj gönder poyraz_643 - YAHOO üzerinden mesaj gönder
Arrow Kopyala-yapıştır virüsü!


Kopyala-yapıştır virüsü!

Bu da kopyala-yapıştır virüsü

msnbc.com'dan geliyormuş gibi görünen e-posta tüm kopyala-yapıştır işlemlerinizi kabusa çevirebilir.



İşte malware'den etkilenen bir kullanıcının başına gelenler.

Son zamanlarda internette dolaşan bir e-posta, eğer içindeki bağlantıya tıklarsanız, panonuzu ele geçirip kopyala-yapıştır işlemlerinizi eziyet haline dönüştürebilir. Aşağıdaki resimde de göreceğiniz gibi, chip.com.tr e-posta adreslerine kadar ulaşan bu e-posta msnbc.com'dan geliyormuş gibi görünüyor ve içerisinde bir bağlantı barındırıyor.Kullanıcı bu bağlantıya tıkladığında, kopyala işlemleri için kullanılan panosuna (clipboard) da elveda demiş oluyor. Bağlantı panoya şüpheli bir web sitesi adresi (xp-vista-update.net) ekliyor ve bundan sonra yapacağınız tüm kopyala-yapıştır işlemlerinde bu web adresi ortaya çıkıyor.

Misal; bir foruma yorum eklerken bir yerden kopyaladığınız bir cümleyi yapıştırmak isterseniz, aslında yapıştırdığınız panoya sabitlenen bu web adresi oluyor.


Malware
'in amacı belli ki bir şeylerin reklamını yapmak ve çeşitli forum ya da blog'lara yazan kullanıcıların farkına varmadan bu bağlantıyı girmelerini sağlamak. Her zaman söylediğimiz gibi: E-posta kutunuza düşen her mesajda gördüğünüz bağlantılara tıklamayın. Bu bağlantılar bazen sizi phishing saldırılarının kurbanı yapabilir, bazen de, yukarıda da anlattığımız gibi kötü bir reklam kampanyasının içine çekebilir...

poyraz_643 isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı yaparak aynı kişiye cevapla
Cevapla

Konu Yönetim Seçenekleri
Konu Gösterim Seçenekleri

Yetkileriniz
Yeni konu açamazsınız
You may not post replies
Mesajınıza dosya ekleyemezsiniz
Mesaj düzenleme yapamazsın

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı









| fx15 | neyapak | Doğum | Oyunlar |
forumENA sistem saati: 21:42


Powered by vBulletin Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.2.0
-------------------------------------------------------------------------
Türkçeleştirme izmirlinihat tarafından yapılmaktadır
forumENA sitesi ENAhosting© tarafından barındırılmaktadır